Gravírozás

Mit gravíroznak bele a karikagyűrűbe

A hagyományos megoldások kedvelőinek körében nem mennek ki a divatból soha a különböző vésés típusok. A legáltalánosabb az emberek között a párok neveinek, valamint az esküvő dátumának a gyűrűkbe való bevésése. Általában a gyűrűkön kell lennie elég helynek, hogy legalább a kereszt, vagy vezetéknevet rá tudják vésni, de ha szűkebb a hely, akkor belevéshetőek csak a monogramok is. Rengeteg esetben, csak belevésni szoktak egy egyszerű szót, ami bír egy nagyon fontos jelentéssel, mint például az „Örökké”, amely magában rejti az embereknek az arra vonatkozó vágyát, miszerint örökké együtt akarnak maradni kedvesükkel. Az ujjaikon viselve minden nap őket arra emlékezeti, hogy egymásnak az oltár előtt mit fogadtak meg.
Az olyan latin idézetek bevésése a másik kedvelt csoport, mint az „Amor Vincit Omnia”, melynek fordítása „A szerelem mindent legyőz”. Ez köszönhető annak is, hogy mivel csak néhány ember érti meg a gyűrűk belsejébe vésett latin szövegeket, így a párok számára sokkal személyesebbé válik az üzenet.
Készül rengeteg olyan véset is, amely részletét tartalmazza egy dalnak, ami a párok számára sokat jelentő, vagy ami lehet úgymond közös dal, vagy éppen az első randevún hallott dal. Ez a gyűrű így magában akár egy emléket is hordozhat, persze, csak ha az idézet nem túl hosszú, amit bevésetnének a jegygyűrűk belsejébe.
Egyesek körében olyan ötletek is támadnak, hogy a jegygyűrűjükbe a beceneveiket vésetitek bele.
Viszont vannak olyanok is, akik a gyűrűk belsejébe egy vallásos mondatot vésetnek, amely általában a Bibliából egy kedvenc részletüket tartalmazza, vagy egy másik szövegből, esetleg költeményből, ami jellemző a vallásukra, a hitükre.
Csak egy szimbólum kerül be rengeteg gyűrű belsejébe, ami lehet egy szív, vagy az örökkévalóság jele, vagy bármilyen más szimbólum, amit a pár szívesen belevéset gyűrűkbe.
Viszont tartalmazhat a gyűrű akár egy különleges üzenetet is, vagy akár egy személyes mondatot is, aminek csak a pár tudja a jelentését, amit csak találgatni tudnak mások, hogy annak a gondolatnak vajon mi is lehet az igazi jelentése. A két gyűrűbe ugyanaz a gondolat nem feltétlenül kerül bele, hanem két külön mondat, amelyet a másiknak, amit a párjának szeretne úgymond üzenni.
De lehet egyszerűen csak a gyűrűbe került szöveg egy mondat az esküvői fogadalmadból, ami az esküvőn elhangzó fogadalomból csak néhány rövid szó. A mondat, amit választanak, az jelképezheti a szerelmet, a tiszteletet, a bizalmat, az örökkévalóságot, vagy bármi mást, amit a párok egymás iránt ki akarnak fejezni.
Viszont nem utolsó sorban, a gyűrűkben megtalálhatóak a költészet, valamint az irodalom nyomai is véset formájában, mint szavak bármely különleges versből, vagy könyvből, amik lehetnek akár szentimentálisak, akár humorosak is. Vagy csak egyszerűen lehetnek humoros szövegek, mint a „Vedd vissza!”.
Vannak, akik az érzéseiket a gyűrű külső oldalára íratják körbe, hogy a speciális véséssel ékítsék fel az egyszerű, mintázatlan jegygyűrűket.